Program

Fredag 31 juli

Panelsamtal med Marika Carlsson

17.00

Läs mer

Komikern MARIKA CARLSSON i ett samtal med vänner om HBTQ+ på arbetsplatsen.

Medverkar gör Veronica Magnusson förbundsordförande i fackförbundet Vision. Cristofer Eckermalm som arbetar inom talent management, föreläsare och författaren Chris Schenlaer och Edith Escobar.

Programpunkten presenteras i samarbete med Wihlborgs Fastigheter och Vision Fackförbund.

Poesiuppläsning

18.00

Läs mer

Danskmarockanska Elias Sadaq är en prisnominerad författare och poet. Han gästar oss med poesisamlingen Gadestreger, som bemöter sexualitet, homofobi, Islam och de utmaningar unga med dubbla minoriteter står inför. Elias ger en intim och nära beskrivning av konflikten mellan tro, hopp och kärlek i en dikt som alla borde ta del av, oavsett religionstillhörighet.

Föreläsning Lost Icons

18.30

Läs mer

Stella Scott ska föreläsa och berätta om 3 kvinnor som älskat kvinnor i historien. För att lyfta kunskap om att det finns ett rikt lesbiskt kulturarv att hämta styrka ur. ”Hur många gånger har vi fått höra att Selma Lagerlöf är lesbisk? Inte en till, för vi vet det redan!” – Stella

Samtal Gay och religiös

19.00

Läs mer

Visste du att internationell forskning visar att ungefär 8-10% av befolkningen i alla länder är homosexuella? Och att det inom alla djurgrupper man forskat på, finns homosexualitet. Hur är det att vara gay och blir kär i samma kön, eller bisexuell och kunna bli kär i både tjejer och killar? Och går homosexualitet och religion ihop? Vi ställde några frågor till Javi Lopez Medina och Micaela Kallaris om hur det är att leva som gay.

Programpunkten presenteras i samarbete med GLIMT Film.

Dragmakeup tävling

19.30

Läs mer

Sminkproffset/projektledare Albin Ganovic sminkar sig medan amatören/projektledaren Micaela Kallaris försöker hänga med.

Rösta på den du tycker sminkade bäst!

Pridefesten med peppermint

21.30

Läs mer

PEPPERMINT gästar pridefesten! Sångare, TV-personlighet, dragdrottning & aktivist från New York City. Hon är bäst känd som tävlande i den 9e säsongen av RuPaul’s Drag Race. 

Musiken står DJ GUDRUN HAUKSDOTTIR för, Gudrun är en erfaren nöjesproducent och DJ, hon har bla. lett arbetet med World Pride och Malmö Pride.

Festen får ännu ett internationellt besök. Netflix fenomenet Tiger King: JOE EXOTIC gör en liveintervjuv från fängelset i USA.

Lördag 1 Augusti

föreläsning doktorand christine bylund

16.00

Läs mer

Christine Bylund som är doktorand vid Umeå universitet föreläser om normbrytande funktionalitet. Christine är privat intresserad av frågor kring sexualitet, makt och funktionalitet och kommer under föreläsningen fokusera på bland annat funktionsmaktsordning och förklaring av begrepp som ableism och funkofobi.

Programpunkten presenteras i samarbete med Folkuniversitetet Helsingborg.

paraden med Alice Bah Kuhnke

17.00

Läs mer

Parad programmet gästas av vår eminente panel som diskuterar paraden. Tim 15 år och Tigris 17 år gör paradskyltar och berättar vad som är vitkigt för dem. Vi får en snabb historalektion, hur starta paraden.

Årets paradtalare. Alice Bah Kuhnke är EU-parlamentariker håller årets tal, live från Bryssel. 

Sist men inte minst får vi hälsningar och digitala vykort från alla er deltagare. Läs mer om hur du kan delta via fliken: Paraden.

Panelmedelmmar: Amalia Bartholdson, Tove Karnerud, Maria Winberg Nordström, Jeanette Larsson och Emelie Östbring

The mamas

19.15

Läs mer

The Mamas slog igenom över en natt som körsångerskor. Genomslaget kom direkt efter att de medverkat i Melodifestivalen 2019 tillsammans med John Lundvik  ”Too Late For Love”. Resultatet blev slående för The Mamas när de tillsammans sjöng hem vinsten i finalen på Friends Arena. Detta efter att bidraget fick högsta poäng, inte bara av publiken, utan också av samtliga medverkande jury länder vilket aldrig tidigare inträffat. Ett historiskt ögonblick! Idag är The Mamas officiellt en grupp på 3 sympatiska superdivor – Ash Haynes, Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna – med talang utöver det vanliga! 2020 vann de själva den svenska Melodifestivalen med låten ”Move”.

Sändningen är live från Helsignborgs Arena.