Välj en sida

Den Grammy nominerade duon The Weather Girls har sålt över sex miljoner skivor över hela världen och har över två miljoner lyssnare på Spotify varje månad.

Gruppen är mest känd för sin hit “It’s Raining Men”, skriven 1982 av Paul Schaffer och Paul Jabara. Nu kommer äntligen den legendariska disco-duon till Helsingborg och Pride.

Duon intar scenen efter den stora paraden i Pride Park, musikparken på Södergatan 1, den 7 augusti kl.19.30.

Årets talare

Utöver The Weather Girls har vi också glädjen att berätta att våra pride vänner från Skopje Pride i Nord Makedonien kommer för att hålla årets tal, som blir kanske ett av de viktigaste talen på länge. I Nord Makedonien ser förhållandena väldigt annorlunda ut för hbtq personer än de gör för oss här i Sverige. Talet blir en god påminnelse om våra kärnfrågor. 

Representant för Skopje Pride är Stefan Petrovski och för Subversive Front (som är en av organisatörerna för Skopje Pride) heter David Tasevski.

Vår parad blir Sveriges enda i år

Helsingborg Prides parad blir den enda som går i Sverige 2021, det är också den första paraden sedan pandemin. Därför blir paraden desto viktigare, efter en tid då många upplevt ensamhet, inte bara gamla men också unga och studenter blir denna manifestation för grundläggande mänskliga rättigheter desto viktigare. 

Anmälan är öppen, för alla på helsingborgpride.se