Välj en sida

Somliga bara har det. Petra Marklund är helt klart en sån person. Vare sig hon framför egenskrivna låtar på scen eller tolkar andra artisters verk i ett av Sveriges största tv-program, är hon självklar i sitt uttryck och cool som få.

Petra var med i den första omgången av ”Så Mycket Bättre”. Tolkningarna av Petters ”Mikrofonkåt” och Eldkvarns ”Kärlekens tunga” banade väg för en karriär på svenska och idag är hon en av Sveriges mest folkkära artister, synnerligen förankrad i det inhemska medvetandet och i den svenska folksjälen. Jättehiten ”Händerna mot himlen” fortsätter än idag lyfta dansgolv och har passerat ofattbara 65 miljoner streams.

Karriären började tidigt 00-tal under namnet ”September” och då främst utanför Sverige när ”La La La (Never Give It Up)”, ”Satellites”, ”Cry For You” och ”Can’t Get Over” blev stora internationella dansgolvshits. I Sverige prisades hon med en Grammis för ”Årets Dans” 2005 (”In Orbit”). Petra Marklund har på sju album visat bredd som både artist, musiker och låtskrivare. Hon rör sig fritt mellan språk, genrer, vemod och glädje. Senaste albumet ”Frimärken” kom 2021.

Den 1 juli står hon på Gröningens stora scen, och DU är inbjuden!